De Zilveren Bal

De Zilveren Bal 2019, 's werelds grootste schaatsshow(!), vond op 15 maart 2019 voor de vierde keer plaats. Op geen twee maar drie banen, racen tijdens dit evenement de snelste sprinters ter wereld tegen elkaar op de 100 meter. Deze sprintwedstrijd wordt gecombineerd met een spectaculaire show, gegarandeerde entertainment. Na drie succesvolle edities was het tijd om in 2019 de visuele identiteit van dit merk naar een hoger niveau brengen. Het niveau dat past bij dit spektakel. In de ontwerpfase (ruim voorafgaand het evenement) ontwikkelde ik de nieuwe huisstijl voor De Zilveren Bal. Volledig gebaseerd op drie banen, één van de unieke concepten achter deze schaatsshow. Deze nieuwe identiteit is in samenwerking met Ranco van Bergeijk (verantwoordelijk voor marketing & communicatie) doorvertaald in de volledige branding: Posters, flyers, autobestickering, drinkbekers, social media, ticketing, perswanden, wegwijzers, etc. Omvangrijk zoals het hoort. Erg tof! Ook in 2020 kreeg de samenwerking gehoor en namen we de nieuwe huisstijl erbij om deze door te ontwikkelen. 

De Zilveren Bal 1 De Zilveren Bal 2020 De Zilveren Bal 2

Ranco van Bergeijk (Marketing Manager): "Sinds 2016 wordt jaarlijks het seizoensafsluitende schaatstoernooi De Zilveren Bal, ’s werelds snelste schaatsshow, georganiseerd in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Een spectaculair evenement dat tot afgelopen editie alle vormgeving in eigen huis fabriceerde. Het evenement was toe aan een nieuwe, passende uitstraling. Een uitstraling die we overal in door konden voeren.

De doelstelling voor Dirk Kremers was helder: het logo moest intact blijven maar de huisstijl moest over de kop. Termen als ‘stoer’, ‘vernieuwend’ en ‘innovatief’ vlogen regelmatig voorbij en dat zien we dan ook terug in onze nieuwe huisstijl. De nieuwe huisstijl hebben we direct toegepast in al onze communicatie-uitingen, van banners tot auto en van drinkbeker tot flyer. Dirk heeft ruimschoots aan onze wensen voldaan en heeft ons het gehele traject begeleidt. 

De komende jaren zullen we, in samenwerking met Dirk, onze huisstijl blijven ontwikkelen en telkens met nieuwe uitingen naar buiten komen. Ook hierin helpt Dirk ons met zijn creatieve ideeën en inbreng. Een succesvolle samenwerking wat ons betreft!"

De Zilveren Bal 3 De Zilveren Bal 4

Fotografie door Vincent Riemersma

De Zilveren Bal 5 De Zilveren Bal 6 De Zilveren Bal 7 De Zilveren Bal 8